Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja cigareta

Datum objave: 05.04.2021 12:05 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala u Sektoru za borbu protiv kriminala, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica realizovali su policijsku akciju „Krajina“ koja je sprovođena okviru obavještajnog projekta „Merlin“.


Kroz ovaj projekat Sektor borbe protiv kriminala vrši provjere usmjerene ka više lica i grupacija koji vrše krivična djela krijumčarenja.

Akcija „Krajina“ je juče, 4. aprila, rezultirala lišenjem slobode Ž.R. (56) i D.R. (22) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje.

Višemjesečnom kriminalističkom obradom Odsjek za suzbijanje privrednog kriminala je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom iz Podgorice prikupio dokaze da su osumnjičeni u vremenskom periodu od 2019. do momenta realizacije predmeta izvršili nabavku i distribuciju cigareta bez akcizne markice radi dalje prodaje na ilegalnom tržištu u Crnoj Gori.

Kriminalističkom obradom do sada je identifikovano preko 20 lica kojima su osumnjičeni dostavljali cigarete bez akcizne markice, a radi dalje prodaje.

Identifikovana lica su u prethodnom periodu procesuirana zbog krivičnog djela nedozvoljena trgovina, a u narednom periodu i u nastavku pomenute akcije biće podnijete krivične prijave protiv određenog broja lica koja za sada nijesu obuhvaćena krivičnim prijavama.

Sprovedenim aktivnostima službenici Uprave policije u navedenoj akciji utvrdili su da je na sivo tržište plasirana roba - cigarete u vrijednosti od oko 170.000 eura, dok izvršenim pretresima na više lokacija koje koriste osumnjičeni pronađena i oduzeta roba pripremljena za dalju distribuciju u iznosu od oko 60.000 eura.

Aktivnosti u policijskoj akciji „Krajina“ biće nastavljene u narednom periodu.

Ž.R. i D.R. su lišeni slobode i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnom tužiocu na dalji postupak.