Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Dokumenta dostupna svima

Datum objave: 24.03.2021 12:39 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo unutrašnjih poslova je tokom 2020. godine posredstvom mobilnog tima izdalo ukupno 226 ličnih karata i pasoša, građanima koji zbog invaliditeta, bolesti ili starosti nisu u mogućnosti da dođu do šaltera MUP-a širom Crne Gore.

Mobilni tim za izdavanje biometrijskih dokumenata funkcioniše na teritoriji Crne Gore, a obrazac zahtjeva za upotrebu mobilne stanice zbog uzimanja podataka moguće je preuzeti sa sajta mup.gov.me (rubrika: DOKUMENTI – izdavanje dokumenata).

Zahtjeve podnose članovi uže porodice u područnim jedinicama i filijalama MUP-a.

Službenici MUP-a u skladu sa planom, koji se izrađuje na osnovu prispjelih zahtjeva, posjećuju građane i uzimaju biometrijske podatke (fotografiju, otisak prsta i potpis) a potom se u zakonskom roku izrađuju dokumenta.
Ovlašćenje za preuzimanje dokumenata, građanin prilikom posjete mobilnog tima, daje nekome od članova porodice.

Ova procedura važi za državljane Crne Gore i za strance, koji mogu ovim putem podnijeti zahtjev za dozvole za boravak u Crnoj Gori.

Sve informacije o dokumentima i regulisanju statusa građani mogu dobiti posredstvom telefona i mejlova koji se nalaze na sajtu, kao i na info-punktovima područnih jedinica i filijala MUP-a.