Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Видео кампања „Потписујем“, у оквиру обиљежавања 100 дана рада Владе:

МУП ће функционисати у складу са највишим европским стандардима и у потпуној служби свих грађана

МУП ће функционисати у складу са највишим европским стандардима и у потпуној служби свих грађана
Датум објаве: 13.03.2021 13:00 | Аутор: Министарство унутрашњих послова

Испис Штампај страницу


Мисија Министарства унутрашњих послова, која је успјешно реализована у првих 100 дана Владе, огледа се у одлучној борби против организованог криминала и корупције на високом нивоу и свих облика криминалитета, пуном поштовању људских права, максималној транспарентности и сређивању бирачког списка.

То је поручио министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић у видео кампањи „Потписујем“, коју поводом 100 дана рада, реализује Влада Црне Горе.

Он је казао да је Министарство унутрашњих послова већ урадило јасне и конкретне кораке.

„Утврђен је Приједлог закона о унутрашњим пословима, којим стављамо темеље којим градимо нашу мисију, а то значи професионална полиција, оперативно независна, мерит систем, јасан систем образовања, кроз који може да се планира кадровска политика. Људска права, сарадња са цивилним сектором, Савјет за транспарентност, све су то наши успјеси у првих 100 дана рада Владе“, појаснио је Секуловић.

Истакао је да је тај ресор иницирао Савјет за контролу бирачког списка, „јер уређено пребивалиште, значи уређену државу“.

„Ако тачно знамо колико становника живи реално на територији Црне Горе, имамо не само сређен бирачки списак, имамо јасну платформу за вођење било које јавне политике“, рекао је Секуловић.

Поручио је да Министарство унутрашњих послова, неће личити и „мислим да већ не личи на оно на што су грађани навикли“.

„Министарство унутрашњих послова, као један орган, у којем станује гро респресивног апарата, ће функционисати у складу са највишим европским стандардима а то значи у потпуној служби грађана и грађанки Црне Горе. Са друге стране, у кадровском смислу, поштујући све процедуре, поштујући све нормативе, дошли смо до новог менаџмента Управе полиције у који имам пуно повјерење и за који вјерујем да ће бити снажан партнер у остваривању наведене мисије“, јасан је Секуловић.

Истакао је да су реформе тек почеле и да ће се грађани и грађанке Црне Горе врло брзо увјерити колико је снажна одлучност и чврста наша воља у том правцу.

„Полиција и Министарство унутрашњих послова дјеловаће политички неутрално и у јавном интересу. И то је наша гаранција. Градимо повјерење“, поручио је Секуловић.
   
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА