Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Саопштење поводом расписивања избора за одборнике у Скупштини општине Никшић

Датум објаве: 06.01.2021 14:59 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Поводом Одлуке Предсједника Црне Горе, г. Мила Ђукановића, број: 01-24/21 од 05.01.2021. године, о расписивању избора за одборнике у Скупштини општине Никшић, за 14. март 2021. године, сходно овлашћењима из члана 16 Закона о бирачком списку,

Министарство унутрашњих послова обавјештава сљедеће:


Број бирача у бирачком списку у општини Никшић по коме су одржани претходни избори 30.08.2020. године је 58.440;

Број бирача у бирачком списку за локалне изборе у општини Никшић на дан 05.01.2021. године је 58.544;

Увид у бирачки списак, бирач може остварити лично, на шалтерима Подручне јединице за грађанска стања и личне исправе Никшић, сваким радним даном (од понедјељка до петка) у термину од 08 до 14 х, уз важећу личну карту или путну исправу (пасош).

Приликом непосредног увида, бирач може затражити промјену података уписаних у бирачки списак.

Бирач може извршити увид у бирачки списак директно и преко интернет портала www.бираци.ме. На том порталу, грађанин уносом броја личне карте или путне исправе може провјерити да ли је у бирачком списку и на којем бирачком мјесту гласа. Обзиром на то да је тачност адресе на којој грађанин живи важна за тачност бирачког списка, на порталу је остављена могућност подношења електронског захтјева за промјену адресе у оквиру општине у којој има пријављено пребивалиште. Такође, грађанин захтјев за промјену адресе може поднијети и лично, на шалтерима Подручне јединице/ Филијале за грађанска стања и личне исправе Министарства унутрашњих послова, у општини у којој има пријављено пребивалиште.

У бирачки списак уписују се држављани Црне Горе који имају бирачко право, а након доношења одлуке о расписивању избора и лица која бирачко право стичу најкасније на дан избора, према мјесту пребивалишта.

Нумерички табеларни приказ података о промјенама насталим у бирачком списку у општини Никшић у односу на бирачки списак по коме су одржани претходни избори у општини Никшић можете преузети на сљедећем линку: Нумерички табеларни приказ података