Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Sekulović-Popa: Intenzivnijom saradnjom do još boljih rezultata u oblasti vladavine prava

Sekulović-Popa: Intenzivnijom saradnjom do još boljih rezultata u oblasti vladavine prava
Datum objave: 09.12.2020 12:31 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sastao se danas sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorkom Oanom Kristinom Popa.

Ministar Sekulović je iskazao zahvalnost Evropskoj uniji na dosadašnjoj posvećenosti i podršci koju je pružala Crnoj Gori. Posebno je istakao ulogu Ministarstva unutrašnjih poslova u pregovaračkim poglavljima 23 i 24 i iskazao uvjerenje da će se dobra saradnja nastaviti u narednom periodu. „Upravljanje granicom, migracije, vladavina prava i poštovanje ljudskih prava biće prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova“, saopštio je Sekulović.

Ambasadorka Oana Kristina Popa je, čestitajući ministru na imenovanju, saopštila da izuzetno cijeni doprinos MUP-a ostvarivanju evropske agende, što se potvrđuje i kroz brojne zajedničke projekte u oblasti unutrašnjih poslova.

Sagovornici su iskazali otvorenost za još intenzivniju saradnju, na temelju buduće podrške, kroz nastavak projekata i ekspertske pomoći u raznim oblastima.

Na sastanku je potvrđeno čvrsto opredjeljenje Crne Gore za nastavak evropske integracije, kao i puni doprinos jačanju vidljivosti podrške EU Crnoj Gori.