Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Uhapšena dva lica zbog razbojništva u Podgorici

Datum objave: 06.11.2020 15:07 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Podgorička policija rasvijetlila je razbojništvo koje je izvršeno prije dva dana na Starom Aerodromu na štetu jedne sportske kladionice. Uhapšena su dva lica iz Budve. 

Juče su lišeni slobode M.J. (18) i A.Š. (19) koji će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu. 

Osumnjičena lica su 4. novembra u večernjim satima došli taksi vozilom iz Budve u Podgoricu. Vozaču taksi vozila su saopštili da ih sačeka u pomenutom naselju, dok su se oni maskirani kapuljačama i plastičnim maskama na licu uputili ka kladionici kojom prilikom su, kako se sumnja, uz prijetnju nožem od radnice otuđili novac u iznosu 750 eura. Nakon izvršenja ovog djela izvršioci su otišli do taksi vozila sa kojim su se i vratili u Budvu. 

Operativnim radom identifikovano je taksi vozilo, a ubrzo i izvršioci ovog djela, te je ovo teško krivično djelo riješno u kratkom roku. 

U tekućoj godini od 29 krivičnih djela razbojništva i razbojničkih krađa rasvijetljeno je 20 djela ili oko 70 % što ukazuje na kvalitetan proaktivni i operativni rad službenika kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica na pronalaženju izvršilaca navedenih krivičnih djela. 
U odnosu na prethodnu godinu (2019) preventivnim aktivnostima kriminalističke policije smanjen je broj razbojništava i razbojničkih krađa za 57%.