Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Podrška MUP-a nastavku dijaloga u okviru Inicijative za integrisano upravljanje na području bezbjednosti

Podrška MUP-a nastavku dijaloga u okviru Inicijative za integrisano upravljanje na području bezbjednosti
Datum objave: 05.11.2020 10:50 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar u MUP-u Dragan Pejanović sastao se danas sa šefom Sekretarijata Inicijative za integrisano upravljanje na području unutrašnje bezbjednosti (IISG), Agronom Sojatijem.

Pejanović je istakao da Crna Gora izuzetno cijeni podršku Inicijative za integrisano upravljanje na području unutrašnje bezbjednosti (IISG) koja, kao mehanizam koji okuplja korisnike i donatore centralizuje informacije o potrebama i prioritetima zemalja regiona, i na taj način doprinosi napretku u ključnim oblastima.

Sojati je ovom prilikom pohvalio rezultate Crne Gore u oblastima na kojima počiva Inicijativa-borbi protiv ekstremizma i terorizma, graničnoj bezbjednosti i borbi protiv teškog kriminala. Posebno je istakao dobru organizacionu strukturu i mehanizme prevencije u oblasti borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije, koji predstavljaju primjer pozitivne prakse u regionu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će i u narednom periodu pružati punu podršku u pravcu nastavka dijaloga, kako u okviru IISG-a, tako i kroz druge regionalne i međunarodne inicijative, jer se samo zajedničkom i sinhronizovanom akcijom može odgovoriti na savremene bezbjednosne izazove, zaključeno je na sastanku.