Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Čestitka ministra Mevludina Nuhodžića povodom 2. oktobra - Dana unutrašnjih poslova

Čestitka ministra Mevludina Nuhodžića povodom 2. oktobra - Dana unutrašnjih poslova
Datum objave: 02.10.2020 13:36 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Poštovane službenice i službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, policajke i policajci,

02. oktobar - Dan unutrašnjih poslova je prilika da ukažemo na simboliku i značaj ovog datuma i prisjetimo se rezultata postignutih u ovoj oblasti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije su svoje zadatke obavljali u skladu sa zakonom, profesionalno i odgovorno. Izgradili smo moderan sistem, koji je u svakom trenutku dostupan građanima zbog kojih i obavljamo našu značajnu, ali vrlo složenu misiju. Prilagodili smo svoj rad savremenim evropskim praksama, kako bismo u širokom krugu svojih djelatnosti efikasno odgovorili svakom izazovu s kojim se suočavalo naše društvo.

Potvrdili smo da smo čvrst oslonac stabilne, multietničke i evropske Crne Gore. Ostvareni napredak je prepoznat kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu – posredstvom izvanredne saradnje sa partnerima iz regiona i Evrope.

No, ono što je za nas najvažnije – imamo značajno povjerenje građana, što nas uvjerava da ostavljamo snažnu i pouzdanu službu.

Postigli smo dobre rezultate na planu borbe protiv kriminala, očuvanja javnog reda i mira, zaštite naših granica. Jačali smo administrativne kapacitete i odgovorili na potrebe građana – uvođenjem savremenih sistema. Uporedo s tim, radili smo na poboljšanju statusa pripadnika MUP-a i Uprave policije, stvarajući konkretne uslove za rješavanje stambenih pitanja.

Iz dana u dan, naše su službe postajale jače i efikasnije. Radili smo kao jedan tim. Stekli smo zajednički iskustva koja će biti na raspolaganju daljem razvoju naše zajednice. Kadrovski, tehnološki i suštinski – danas smo na mnogo većem nivou nego u trenutku preuzimanja odgovornosti.

Jednako tako, imamo punu svijest da smo u svakom segmentu rada, mogli bolje i više. U tom smislu, istrajno smo ukazivali na određene propuste, iskreno nastojeći da im adekvatno odgovorimo.

Ovu priliku želim da iskoristim i da se zahvalim svim našim partnerima iz međunarodne zajednice na odličnoj saradnji, razmjeni znanja i iskustava. Takođe, zahvaljujem se lokalnim upravama, civilnom sektoru, medijima i građanima iz svih krajeva Crne Gore – na povjerenju i zajedničkom radu za dobrobit crnogorskog društva.

Posebnu zahvalnost, naravno, dugujem svim pripadnicima MUP-a i Uprave policije na posvećenom obavljanju preuzetih zadataka, što se najbolje ogledalo u uslovima kovid – krize, gdje smo pokazali solidarnost, nesebičnost i posvećenost Crnoj Gori i njenim vrijednostima.

Ovo je prilika da poželim uspjeh i kolegama koji će u narednom periodu voditi računa o ovom segmentu naše državne uprave, uz uvjeravanje da ostavljamo dobro nasljeđe i da ostajemo na stabilnom putu usklađenom sa evropskim i evroatlantskim integracijama i vrijednostima građanske Crne Gore.

Na kraju, svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije čestitam praznik, uz najljepše želje na ličnom i profesionalnom planu.


FOTO I VIDEO: https://www.flickr.com/photos/vladacg/albums/72157716207641623