Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Akcija „Gorki“: Uhapšeno pet osoba zbog zloupotrebe narkotika i posjedovanja oružja

Datum objave: 24.09.2020 13:46 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u saradnji sa službenicima Posebne jedinice policije realizovali višemjesečnu operativnu akciju kodnog naziva „Gorki“. Uhapšeno je pet osoba. 

Policija je izvršila pretrese na više lokacija u Podgorici lišila slobode M.B. (34), M.B. (32), Đ.Đ. (21), P.P. (30) zbog sumnje da su izvšili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je B.Đ. (23) lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krvično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

U akciji je zaplijenjeno 700 grama opojne droge marihuana i 10 zasađenih stabljika marihuane. Pored navedenog oduzeta su sredstava komunikacije, vage za precizno mjerenje, novac u iznosu od 1.300 eura za koji se sumnja da je stečene prodajom opojne droge kao i tri motorna vozila.

Pored opojne droge kod B.Đ. je pronađen pištolj u ilegalnom posjedu i 25 komada municije. 

U okviru ove akcije policija traga za jednim licem koje se trenutno nalazi van Crne Gore. 

Operativna akcija „Gorki” sprovodi se od 2018. godine a u okviru koje je podnijeto sedam krivičnih prijava protiv osam lica zbog distribucije narkotika kao i 11 prekršajnih prijava za posjedovanje opojnih droga.