Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Policija identifikovala i lišila slobode lice koje je pomagalo osumnjičenom za ubistvo

Datum objave: 22.09.2020 18:37 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Sektora kriminalističke policije su u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi danas u Podgorici lišili slobode D.T. (24) iz Herceg Novog zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. 

Osnovano se sumnja da je D.T. pomogao osumnjičenom Z.M. (47) državljaninu Crne Gore nakon što je, kako se sumnja, u mjestu Mokrine lišio života Lj.S. (54) državljanku Kanade. 

D.T. je sumnja se Z.M. pomogao u skrivanju predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem krivičnog djela ubistva i preduzeo druge aktivnosti radi sprečavanja otkrivanja krivičnog djela i izvršioca.

Osumnjičeni D.T. će biti uz krivičnu prijavu sproveden Višem državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost. 

Podsjećamo da je crnogorska policija rasvijetlila krivično djelo ubistvo na štetu Lj.S. u veoma kratkom roku i identifikovala izvršioce ovog teškog krivičnog djela. 

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo policije je u Herceg Novom lišila slobode R.D. (36) državljanina Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Herceg Novom, dok je zbog istog djela po međunarodnoj potjernici naše zemlje u Foči lišen slobode Z.M.