Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

„Toranj“: Osam pripadnika kriminalne grupe procesuirano Specijalnom državnom tužilaštvu

Datum objave: 16.09.2020 11:50 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje zloupotreba droge su zajedno sa službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Specijalnog policijskog odjeljenja realizovali akciju kodnog naziva „Toranj”. 

Policija je 15. septembra pristupila realizaciji predmeta „Toranj” kada su izvršeni pretresi na 11 lokacija u Pljevljima. Slobode su lišeni M.M, N.N. i N.O. 

Pretresom stana kod jednog od pripadnika ove kriminalne grupe pronađena je i zaplijenjena jedna automatska puška sa dva okvira municije a oduzeto je i vozilo marke „Porsche Cayenne”.

Krivičnom prijavom podnešenom 15. septembra 2020. godine Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici procesuirano je osam lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Od osam procesuiranih lica, tri su lišena slobode ranije u Srbiji, tri su lišena slobode na dan realzacije dok se jedno lice nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog djela a za jednim licem policija intenzivno traga. 

Preduzetim aktivnostima koje je Uprava policije Crne Gore sprovodila u periodu od 31. maja 2018. do 31. jula 2019. godine prikupljeni su dokazi o kriminalnoj grupi iz Pljevalja, koja se pod vođstvom I.T. u navedenom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina opojne droge marihuane na relaciji Crna Gora – Republika Srbija kao i uličnom distribucijom opojne droge kokain.

Tokom 2018. godine na teritoriji Republike Srbije u dva navrata zaplijenjeno je ukupno 33 kilograma opojne droge marihuana i u tim akcijama lišeno je slobode pet crnogorskih državljana, pripadnika ove kriminalne grupe, koji se i dalje nalaze u pritvoru u toj zemlji, a od kojih su tri lica krivično procesuirana juče u Crnoj Gori.