Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić na graničnom prelazu „Vraćenovići“: Sigurna granica znači bezbjedna država

Ministar Nuhodžić na graničnom prelazu „Vraćenovići“: Sigurna granica znači bezbjedna država
Datum objave: 26.08.2020 15:59 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao je danas radove na izgradnji graničnog prelaza „Vraćenovići“ i tom prilikom najavio da će zajednički granični prelaz Vraćenovići – Deleuša, na putnom pravcu Nikšić – Bileća, biti spreman za odvijanje međunarodnog drumskog putničkog i robnog saobraćaja u oktobru, tri mjeseci prije ugovorenog roka.

„Ovaj savremeni granični prelaz će omogućiti brži protok ljudi i roba, a zajednička kontrola policijskih i carinskih službi Crne Gore i Bosne i Hercegovine će doprinijeti boljim rezultatima u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala, trgovine narkoticima, trgovine oružjem i ilegalnih migracija. Time doprinosimo i jačanju prekogranične saradnje i dobrosusjedskih odnosa“ – poručio je ministar Nuhodžić.

Ministar Nuhodžić je naglasio da su unapređenje granične infrastrukture i bolja tehnička opremljenost Granične policije, u skladu sa Šengen standardima, prioriteti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U tom kontekstu, podsjetio da je, uz podršku Vlade Crne Gore i partnera iz Evropske unije, do sada opredijeljeno oko 20 miliona eura za integrisano upravljanje granicom. Saopštio je da je u narednom periodu planirana izgradnja novog graničnog prelaza Ranče, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje, kao i izgradnja zajedničkog graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča. „Mi želimo da izradimo granične prelaze da oni budu sigurni. Sigurna granica znači da je zemlja bezbjedna“ – zaključio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović je, uz izraze zahvalnosti Ministarstvu unutrašnjih poslova, naveo da izgradnja graničnog prelaza „Vraćenovići“ ima veliki značaj za Opštinu Nikšić. „Veliki broj mještana Vraćenovića, koji gravitiraju na ovom području, svoje životne potrebe ostvaruje u susjednoj opštini – Bileća, sa kojom lokalna uprava Nikšića ima izuzetnu saradnju. Dobrim graničnim povezivanjem ta saradnja će se dodatno unaprijediti. “ – kazao je Grbović.

Objekti na graničnom prelazu „Vraćenovići rade se na površini od 9000 m², a vrijednost investicije je preko 2,5 miliona eura.