Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Од 15. августа биће активан бесплатан Цалл центар за информације о бирачком списку

Од 15. августа биће активан бесплатан Цалл центар за информације о бирачком списку
Датум објаве: 12.08.2020 15:40 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Створени су сви услови за почетак рада Цалл центра, који ће бити активан, почев од суботе, 15. августа 2020. године, закључно са 30. августом 2020. године. На овај начин, грађанима ће бити омогућено да се информишу да ли су уписани у бирачки списак и на којем бирачком мјесту гласају, поручено је са данашње сједнице Експертског тима за контролу тачности и ажурности бирачког списка, којим руководи министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић. Број 19820 је бесплатан и доступан за све кориснике мобилне и фиксне телефоније у Црној Гори.

Експертски тим је усвојио план реализације преосталих активности до одржавања избора, сходно Закону о бирачком списку и Закону о избору одбориника и посланика. Упутио је позив грађанима да, уколико већ нијесу, предају захјев за замјену истеклих идентификационих документа. С тим у вези, на сједници је наглашено да се захтјеви за издавање могу предавати до дана избора, имајући у виду да ће подручне јединице и филијале за грађанска стања и личне исправе Министарства унутрашњих послова, на дан одржавања избора 30. августа 2020. године, радити у сврху издавања идентификационих докумената у периоду од 07.00 до 20.00 часова.

Такође, Тим је констатовао да су грађани исказали велико интересовање за комуникацију путем емаил-а контролабс@муп.гов.ме, те да се на упите одговара без одлагања. У том смислу, позвао је грађане и друге заинтересоване субјекте да се за све дилеме у погледу регуларности бирачког списка обрате путем ове емаил адресе.

Експертски тим је информисао Државну изборну комисију о свим питањима која су значаја за њихов рад у домену вођења бирачког списка.