Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Od 15. avgusta biće aktivan besplatan Call centar za informacije o biračkom spisku

Od 15. avgusta biće aktivan besplatan Call centar za informacije o biračkom spisku
Datum objave: 12.08.2020 15:40 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Stvoreni su svi uslovi za početak rada Call centra, koji će biti aktivan, počev od subote, 15. avgusta 2020. godine, zaključno sa 30. avgustom 2020. godine. Na ovaj način, građanima će biti omogućeno da se informišu da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasaju, poručeno je sa današnje sjednice Ekspertskog tima za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska, kojim rukovodi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. Broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori.

Ekspertski tim je usvojio plan realizacije preostalih aktivnosti do održavanja izbora, shodno Zakonu o biračkom spisku i Zakonu o izboru odborinika i poslanika. Uputio je poziv građanima da, ukoliko već nijesu, predaju zahjev za zamjenu isteklih identifikacionih dokumenta. S tim u vezi, na sjednici je naglašeno da se zahtjevi za izdavanje mogu predavati do dana izbora, imajući u vidu da će područne jedinice i filijale za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova, na dan održavanja izbora 30. avgusta 2020. godine, raditi u svrhu izdavanja identifikacionih dokumenata u periodu od 07.00 do 20.00 časova.

Takođe, Tim je konstatovao da su građani iskazali veliko interesovanje za komunikaciju putem email-a kontrolabs@mup.gov.me, te da se na upite odgovara bez odlaganja. U tom smislu, pozvao je građane i druge zainteresovane subjekte da se za sve dileme u pogledu regularnosti biračkog spiska obrate putem ove email adrese.

Ekspertski tim je informisao Državnu izbornu komisiju o svim pitanjima koja su značaja za njihov rad u domenu vođenja biračkog spiska.