Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Oko pet tona zaplijenjene droge uništeno u nikšićkoj fabrici „Javorak“

Oko pet tona zaplijenjene droge uništeno u nikšićkoj fabrici „Javorak“
Datum objave: 15.06.2020 15:43 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić prisustvovao je danas, u nikšićkoj fabrici „Javorak“, uništavanju oko pet tona narkotika, zaplijenjenih u prethodnom periodu i, tom prilikom, poručio da pripadnici Uprave policije nastavlјaju sa kontinuiranim radom na hapšenju narko-dilera i sklanjanju droge sa ulica.

„Uništavanje droge najbolje govori o uspješnom radu i koordinaciji državnih institucija koje se bore protiv trgovine drogom, a to su, prije svega, Policija, Tužilaštvo i sudovi“, saopštio je ministar Nuhodžić. Naglasio je da Policija intenzivno sarađuje sa regionalnim, evropskim i svjetskim agencijama za borbu protiv droga, što je prepoznala i Evropska komisija u Radnom dokumentu o stanju u pregovaračkom poglavlju 24 i pohvalila rezultate ostvarene u međunarodnim policijskim akcijama kada je u pitanju borba protiv krijumčarenja narkotika. „U prilog tome govori i činjenica da je, u prethodne tri i po godine, kroz razmjenu informacija crnogorske policije sa partnerskim službama, na prekookeanskim brodovima zaplijenjeno oko 30 tona kokaina i 20 tona hašiša. Ovim akcijama smo zadali snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje se bave trgovinom drogom“, ocijenio je ministar Nuhodžić.

Dodao je da je kriminalitet droga, s obzirom na svoju globalnu komponentu, jedna od najvećih prijetnji bezbjednosti, a jedan od vidova borbe protiv ove pošasti je upravo i trajno uništavanje droge zaplijenjene i oduzete u krivičnim postupcima. „Naš najvažniji zadatak je da preduzimamo mjere da djecu i mlade zaštitimo od ove pošasti i zato će Policija u narednom periodu još jače i još efikasnije nastojati da se obračuna sa uličnom prodajom droge“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Današnjem uništavanju droge su prisustvovali predsjednik Višeg suda za prekršaje Milivoje Rašović, sekretar Višeg suda u Bijelom Polju Svetislav Nišavić, direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović, direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Nikola Medenica, pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora kriminalističke policije Enis Baković, načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Tihomir Goranović, kao i predstavnici interresorne Komisije za sprovođenje postupka uništenja opojne droge.