Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Саопштење поводом привременог затварања граничног прелаза Враћеновићи

Саопштење поводом привременог затварања граничног прелаза Враћеновићи
Датум објаве: 24.02.2020 15:26 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Влада Црне Горе је, на сједници од 20. фебруара 2020. године, на предлог Министарства унутрашњих послова, усвојила Информацију о потреби привременог затварања граничног прелаза Враћеновићи, за период од 90 дана, односно најкасније до 1. јуна, током изградње саобраћајне инфраструктуре на заједничком граничном прелазу Враћеновићи – Делеуша, на путном правцу Никшић – Билећа. Сходно наведеном, обавјештавамо јавност да ће гранични прелаз Враћеновићи бити затворен од 27. 02. 2020. године.

Министарство унутрашњих послова предузима активности на изградњи савременог заједничког граничног прелаза Враћеновићи (ЦГ) – Делеуша (БиХ), у Враћеновићима, на путном правцу Никшић – Билећа. Средства за изградњу овог граничног прелаза обезбијеђена су кроз секторску буџетску подршку Европске уније, у циљу унапређења система интегрисаног управљања границом.

У периоду затварања граничног прелаза Враћеновићи, преусмјериће се саобраћај на друге граничне прелазе за међународни путнички и робни саобраћај, а прије свега на гранични прелаз Илино Брдо – Клобук, на путном правцу Никшић – Требиње, односно Требиње – Никшић, уз могућност коришћења и других граничних прелаза за међународни путнички и робни саобраћај Шћепан Поље – Хум, на путном правцу Плужине – Фоча, Ситница – Зупци, на путном правцу Херцег Нови – Требиње, Метаљка – Метаљка, на путном правцу Пљевља – Чајниче и Шула – Витина за међународни путнички саобраћај, на путном правцу Пљевља – Фоча.

Гранична полиција и царина Црне Горе и Босне и Херцеговине ће, повећаним ангажовањем својих службеника, обезбиједити адекватне мјере у циљу убрзања граничних процедура.

Такође, благовремено ће бити израђен Елаборат привремене саобраћајне сигнализације, како би се на адекватан начин обавијестили – усмјерили учесници у саобраћају на коришћење алтернативног граничног прелаза, укључујући и постављање сигнализације на раскрсницама Вилуси, Мељине, Билећа и Требиње на локацијама које ће учесницима у саобраћају пружити наведене информације.


ВИДЕО АНИМАЦИЈА БУДУЋЕГ ГРАНИЧНОГ ПРЕЛАЗА ВРАЋЕНОВИЋИ-ДЕЛЕУША: хттпс://yоуту.бе/Р1ЦИМРБдУ24