Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održan seminar na temu "Najbolja praksa EU u zaštiti od poplava"

Održan seminar na temu "Najbolja praksa EU u zaštiti od poplava"
Datum objave: 13.02.2020 15:01 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U Skadru je 11. i 12. februara održan seminar na temu "Najbolja praksa EU u zaštiti od poplava", za predstavnike institucija i službi iz Crne Gore i Albanije koje se bave zaštitom i spašavanjem.

MUPSeminar, koji je okupio 32 predstavnika institucija i službi, imao je za cilj unapređivanje znanja i vještina za zaštitu od ove elementarne nepogode, razmjenu iskustava, mišljenja, modela dobre prakse i naučenih lekcija, kao i doprinos jačanju međunarodne saradnje u ovoj oblasti.

Teme kojima su se učesnici bavili su: principi bezbjednosti u vodi, lična zaštitna oprema, upravljanje prilikom poplava, procjena rizika, pružanje pomoći najranjivijim kategorijama stanovništva, a bilo je riječi i o Direktivi o poplavama Evropske unije i iskustvima zemalja članica Evropske unije. Seminar su održali instruktori iz Hrvatske gorske službe spašavanja, a organizovan u okviru projekta Direktorata za vanrede situacije MUP-a i FORS Montenegra „Nepogode ne poznaju granice” koji finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave.