Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Saopštenje Direktorata za vanredne situacije MUP-a

Datum objave: 22.12.2019 13:38 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Iako su prethodna dva dana na području opština u centralnom i južnom dijelu Crne Gore pale obilne količine kiše i duvao jak vjetar, prema informacijama kojima raspolaže Direktorat za vanredne situacije MUP-a, zahvaljujući preventivnim aktivnostima koje su preduzimali građani i subjekti u sistemu zaštite i spašavanja, nije pričinjena veća materijalna šteta.

Problema je bilo u opštinama Kotor i Tivat, gdje je jedan broj ulica bio poplavljen i neprohodan za saobraćaj, ali zahvaljujući brzoj reakciji i angažovanju lokalnih subjekata sistema zaštite i spašavanja, situacije se normalizuje.

Takođe, problema je bilo i sa rijekom Rujelom u opštini Tuzi, a zbog izlivanja rijeke Cijevne u mjestu Milješ saobraćaj je u prekidu.

U jednom dijelu opština u sjevernom i centralnom dijelu Crne Gore bilo je problema sa snadbijevanjem električnom energijom. Ekipe CEDIS-a su na terenu i još uvijek otklanjaju jedan broj aktivnih kvarova.

Svi subjekti sistema zaštite i spašavanja i dalje aktivno prate stanje na terenu i spremni su da, u slučaju potrebe, reaguju svim raspoloživim sredstvima.