Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Šef Biroa za operativnu koordinaciju Nuhodžić: Multivjerski i multietnički sklad su iznad svih interesa – Institucije će beskompromisno štititi ove vrijednosti koje vjekovima baštini Crna Gora

Šef Biroa za operativnu koordinaciju Nuhodžić: Multivjerski i multietnički sklad su iznad svih interesa – Institucije će beskompromisno štititi ove vrijednosti koje vjekovima baštini Crna Gora
Datum objave: 20.12.2019 16:00 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Biro za operativnu koordinaciju aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor, kojim je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, održao je danas XII sjednicu, kojoj su, pored članova Biroa, prisustvovali potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde, Zoran Pažin; v.d. vrhovnog državnog tužioca, Ivica Stanković; tužiteljka u Vrhovnom državnom tužilaštvu upućena na rad u Specijalno državno tužilaštvo, Stojanka Radović; direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Milan Tomić; pomoćnik direktora i rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Zoran Lazović i, pomoćnik direktora i rukovodilac Sektora kriminalističke policije, Enis Baković.

Biro za odnose s javnošćuBiro je usvojio Informaciju o realizovanim aktivnostima u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala koju su sačinili Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost, i pohvalio rezultate Policije i obavještajno-bezbjednosnih službi u suprotstavljanju organizovanom kriminalu. Pozdravljeni su i rezultati tužilačke organizacije na krivičnom gonjenju pripadnika organizovanih kriminalnih grupa. Takođe, Biro je zatražio da se u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti na jačanju i intenziviranju saradnje organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Državnog tužilaštva.

Usvojena je i Informacija o trenutnom stanju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Biro je zaključio da treba uložiti dodatne napore na poboljšanju materijalno-tehničkih kapaciteta UIKS-a, kao i na unapređenju programa resocijalizacije koji se nude osuđenim licima.
Govoreći o predstojećim javnim okupljanjima, šef Biroa i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je saopštio: „Vjerujem da su građani zreli i odgovorni i da neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira. Sloboda i mir su najveće tekovine Crne Gore – naše zajedničko dobro. Stoga, pozivam sve građane da budu mudri i tolerantni. Da pokažemo još jednom da je multietnički i multivjerski sklad iznad svih interesa. Institucije će beskompromisno štititi ove vrijednosti kao temeljno opredjeljenje koje vjekovima baštini Crna Gora“.


MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA