Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Nuhodžić: Posvećen rad subjekata u sistemu zaštite i spašavanja doprinio uspješnoj sezoni sa aspekta zaštite od požara

Nuhodžić: Posvećen rad  subjekata u sistemu zaštite i spašavanja doprinio uspješnoj sezoni sa aspekta zaštite od požara
Datum objave: 29.10.2019 13:07 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Službe zaštite i spašavanja su tokom protekle požarne sezone, u saradnji sa ostalim učesnicima sistema, reagovale blagovremeno i profesionalno, a građani su se odgovorno odnosili prema njihovim uputstvima, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa predstavnicima lokalnih službi zaštite i spašavanja.

Na sastanku je konstatovano da su, i pored povoljne meteorološke situacije, svi subjekti u sistemu uložili značajne napore i svojim koordiniranim angažovanjem na terenu učinili da sezona bude uspješna sa aspekta zaštite od požara. Tome je, kako je saopšteno, doprinijela i bolja kadrovska i materijalno-tehnička pripremljenost službi.

Ministar Nuhodžić je ovom prilikom iskazao veliko poštovanje pripadnicima lokalnih službi, koji su svojim preventivnim aktivnostima, ali i operativnošću u konkretnim situacijama dali doprinos na suzbijanju požara na otvorenom prostoru.

Posebno pozdravljam ućešće građana, koji su, poštujući preporuke nadležnih organa i svojim aktivnim djelovanjem uticali da požara bude znatno manje nego prethodnih godina. Vjerujem da ćemo u tom pogledu nastaviti i kada su drugi hazardi u pitanju i da ćemo i dalje biti saradnici i saveznici u zaštiti od elementarnih i drugih nepogoda“, naglasio je ministar.

Zaključeno je da je uspješna sezona podsticaj da se dodatno ojača rad svih službi i institucija koje imaju obaveze u sistemu zaštite i spašavanja i preduzmu neophodne mjere, kako bi se na još kvalitetniji način suočili sa izazovima u oblasti zaštite od svih vrsta hazarda.