Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Министри Нухоџић и Јановић угостили дјечака-хероја, Ђорђа Стојовића

Министри Нухоџић и Јановић угостили дјечака-хероја, Ђорђа Стојовића
Датум објаве: 19.06.2019 17:37 | Аутор: МУП; Министарство спорта и младих

Испис Штампај страницу


Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и министар спорта и младих Никола Јановић угостили су данас дјечака-хероја Ђорђа Стојовића, који је прије неколико дана, ризикујући свој живот, спасио друга који се давио у ријеци Зети.

Министар Нухоџић је казао да је посебно почаствован приликом да угости храброг дјечака, великог срца и племените душе, и поручио да је Ђорђе овим чином и са својих 13 година показао де се хероји не стварају, него рађају.

“И зато овај чин сија посебним сјајем, јер ће захваљујући храбрости и присебности једног тринаестогодишњака два друга и даље дијелити школске бриге и животне проблеме са осмјехом на лицу и вјером у људе”, истакао је министар Нухоџић.

Као старјешина ресора у чијој је надлежности област заштите и спашавања, министар Нухоџић је дјечаку уручио захвалницу за исказану пожртвованост и храброст, истичући да Министарство унутрашњих послова препознаје и вреднује овакве подвиге.

“Радећи овај посао, уочио сам да је оваквих догађаја у посљедње вријеме све више, што потврђује да црногорски грађани баштине традиционалну вриједност помоћи људима у невољи што, свакако, враћа вјеру у моралне вриједности по којима се препознајемо”, закључио је министар Нухоџић.

Министар спорта и младих, Никола Јановић, честитао је Ђорђу на храбрости, и поручио да је својим чином учинио Црну Гору поносном.

,,Иако си још мали дјечак, ти си већ велики јунак и човјек. Срце ти је велико колико младост, колико пријатељство... Не мислећи о опасности подсјетио си нас да је човјечност јача и од подивљале ријеке. Хвала ти на лекцији доброте и племенитости, коју си дао својим вршњацима, али и нама одраслима
“, поручио је министар Јановић малом Ђорђу.

Министар Јановић је Ђорђу и другу којег је спасао уручио Европске омладинске картице, које се додјељују младима од 13 до 29 година и које омогућавају бројне погодности за младе у Црној Гори и Европској унији, као и дресове фудбалске репрезентације.

Дјечак Ђорђе Стојовић захвалио се министрима и поручио да је срећан што се његов друг опоравио, што је жив и здрав и што је сада са својом породицом.

МУП МУП