Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Успјешно завршена обука на тему заштите и спашавања у случају земљотреса

Успјешно завршена обука на тему заштите и спашавања у случају земљотреса
Датум објаве: 07.06.2019 15:06 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Црне Горе је у сарадњи са Амбасадом Француске у Црној Гори у периоду од 3. до 7. јуна 2019. године организовао обуку на тему заштите и спашавања у случају земљотреса (ниво СДЕ1) на Полицијској академији у Даниловграду.

МУПОбуку су изводили професионални инструктори за спашавање из рушевина из Француске, капетан Бернар Грот  и старији водник Бруно Фијон, а рађена је по програму обуке СДЕ1 који је међународно признат.

Обуку је успјешно завршило 15 полазника из служби заштите и спашавања Улцињ, Будва, Котор, Тиват, Херцег Нови и Беране. Кроз теоријски и практичан рад полазници су се упознали са методама спашавања из рушевина и спровођењем акција заштите и спашавања из рушевина по ИНСАРАГ стандардима, као и организацијом и техником спашавања из рушевина, те опремом и справама за заштиту и спашавање људи и материјалних добара у случају рушења.

Посљедњег дана обуке, након одржане показне вјежбе, амбасадорка Републике Француске у Црној Гори Кристин Тудик свим полазницима обуке подијелила је сертификате о завршеној обуци. Церемонији додјеле сертификата присуствовао је и в.д. генералног директора Мирсад Мулић.