Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Komisija MUP-a za dodjelu nagrada i priznanja donijela odluku o nagradama za pripadnike sistema zaštite i spašavanja; posebnom plaketom odlikovan i Darko Vujošević

Datum objave: 15.02.2019 11:57 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicuKomisija Ministarstva unutrašnjih poslova za dodjelu nagrada i priznanja povodom 1. marta – Dana zaštite i spašavanja donijela je odluku o ovogodišnjim nagradama i priznanjima pripadnicima sistema za posebne zasluge u razvoju oblasti zaštite i spašavanja i iskazanu ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara. Odlukom Komisije biće dodijeljene tri plakete, dvije značke, devet zahvalnica i pet novčanih nagrada.

Na predlog ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, Komisija je odlučila da za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom nagradi i Darka Vujoševića, koji je spašavajući porodicu Kumburović iz Skadarskog jezera i sam izgubio život. Cijeneći ovaj čin kao izuzetnu vrijednost kojom se afirmišu ljudskost i požrtvovanost, ministar je Vujoševića predložio za ovo najviše priznanje u oblasti zaštite i spašavanja.

Nagrade će biti uručene 1. marta ove godine, na svečanosti povodom obilježavanja Dana zaštite i spašavanja.