Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Direktorat za vanredne situacije MUP-a: Opštinske službe zaštite i spašavanja dobro odreagovale; situacija je stabilna i pod kontrolom

Datum objave: 21.11.2018 12:39 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Nakon jučerašnjih obilnih padavina praćenih vjetrom, koje su izazvale poteškoće u južnom regionu, a naročito u predjelu Bokokotorskog zaliva, Direktorat za vanredne situacije MUP-a obavještava javnost da je situacija danas u svim djelovima zemlje stabilna i pod kontrolom.

Opštinske službe zaštite i spašavanja dobro su odgovorile na izazov, a tokom jučerašnjeg dana Direktorat za vanredne situacije kooridinirao je aktivnosti na upućivanju ispomoći, te su se u cilju što efikasnijeg odgovora i saniranja posljedica nevremena, akciji u Herceg Novom pridružili pripadnici službi zaštite i spašavanja iz Nikšića i sa Cetinja. Direkorat za vanredne situacije stavio je i na raspolaganje pumpe visokog kapaciteta, koje mogu ispumpavati i do 5000 litara vode u minuti.

Iako se voda povlači i stanje stabilizuje, Direktorat i nadležne službe nastavljaju da prate situaciju na terenu. U narednom periodu opštinske komisije procjenjivaće materijalnu štetu nastalu na objektima i u skladu sa tim dodijeliti pomoć ugroženima.