Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Beču

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Beču
Datum objave: 28.09.2018 10:22 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu država EU, država Evropskog ekonomskog prostora i država kandidata, koji se ove godine održava 27. i 28. septembra u Beču, ispred Ministarstva unutrašnjih poslova učešće je uzeo generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić.

Sastanak je prilika da generalni direktori za civilnu zaštitu država EU, država Evropskog ekonomskog prostora i država kandidata zajednički sagledaju dostignuća u oblasti civilne zaštite u toku šestomjesečnog predsjedavanja Republike Austrije Savjetom Evropske unije i dogovore najbolje modele zajedničkog rješavanja novih izazova u ovoj oblasti, kao i identifikuju prioritete u narednom periodu.

U fokusu sastanka su teme koje se tiču izmjene legislative u oblasti civilne zaštite i pojednostavljenje procedura za slanje i primanje pomoći u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu Unije, kao i novi modeli organizacije obuka u okviru Mehanizma i načini finansiranja projekata u oblasti prevencije, pripremljenosti i reagovanja u slučaju prirodnih i drugih katastrofa.