Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Генерални директор Мирсад Мулић на састанку генералних директора за цивилну заштиту у Бечу

Генерални директор Мирсад Мулић на састанку генералних директора за цивилну заштиту у Бечу
Датум објаве: 28.09.2018 10:22 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


На састанку генералних директора за цивилну заштиту држава ЕУ, држава Европског економског простора и држава кандидата, који се ове године одржава 27. и 28. септембра у Бечу, испред Министарства унутрашњих послова учешће је узео генерални директор Директората за ванредне ситуације Мирсад Мулић.

Састанак је прилика да генерални директори за цивилну заштиту држава ЕУ, држава Европског економског простора и држава кандидата заједнички сагледају достигнућа у области цивилне заштите у току шестомјесечног предсједавања Републике Аустрије Савјетом Европске уније и договоре најбоље моделе заједничког рјешавања нових изазова у овој области, као и идентификују приоритете у наредном периоду.

У фокусу састанка су теме које се тичу измјене легислативе у области цивилне заштите и поједностављење процедура за слање и примање помоћи у оквиру Механизма за цивилну заштиту Уније, као и нови модели организације обука у оквиру Механизма и начини финансирања пројеката у области превенције, припремљености и реаговања у случају природних и других катастрофа.