Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije i Uprave policije razgovarali o pripremnim aktivnostima u vezi sa potencijalnim požarima tokom ljeta

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije i Uprave policije razgovarali o pripremnim aktivnostima u vezi sa potencijalnim požarima tokom ljeta
Datum objave: 11.06.2018 16:00 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova održan sastanak između predstavnika Uprave policije i Direktorata za vanredne situacije na temu pripreme aktivnosti u vezi sa potencijalnim požarima tokom ljetnje sezone.

Na sastanku je ukazano na važnost i značaj sprovođenja preventivnih aktivnosti i u tom pogledu je dogovoreno da će pripadnici Uprave policije pojačati patrolne aktivnosti u cilju pronalaženja počinilaca izazivanja požara na otvorenom prostoru i njihovog procesuiranja pred nadležnim organima. Patrolne aktivnosti će se pored uobičajenih zadataka sprovoditi i na način što će se posebna pažnja posvetiti nadzoru potencijalno ugoženih područja sa kopna i mora, a sve u cilju smanjenja broja požara. Uprava policije će sprovoditi i druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi pomogla smanjenju rizika od nastajanja požara na otvorenom prostoru i na taj način značajno uticala na smanjenje šteta.

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije su upoznali prisutne sa dosadašnjim aktivnostima koje se preduzete u cilju adekvatne pripreme za požarnu sezonu, kao i sa aktivnostima koje će se realizovati u narednom periodu i tom prilikom iskazali svoja očekivanja kada je u pitanju angažovanje pripadnika Uprave policije.