Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Извјештај о стању пожара у 16 часова

Датум објаве: 21.07.2017 16:07 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


У 16:00 часова стање пожара је сљедеће:

Општина Подгорица - нема активних пожара.

Општина Даниловград - пожар у Загарачу је скоро у потпуности локализован интервенцијом из ваздуха. Интервенција ће се наставити и у поподневним часовима.

Општина Цетиње - активни пожари су у и даље у Катунској нахији и то: у Ластви Чевској, на Марковини и у Цуцама. Пожар у предијелу Рваши - Царев Лаз је локализован, али ватрогасци и даље дежурају на тој локацији. Пожари су тренутно под контролом и не угрожавају објекте и становништво.

Општина Никшић - у предјелу Бањана, Јаворка и Товића  присутно је неколико мањих пожара на неприступачним локацијама, који не угрожавају становништво и објекте.

Општина Улцињ - нема активних пожара.

Општина Бар - активан је мањи пожар на Каменичком мосту.

Општина Будва - нема активних пожара.

Општина Котор- тренутно нема активних пожара. Припадници Службе заштите и спашавања Котор овог поподнева помагажу колегама на Луштици.

Општина Тиват и Општина Херцег Нови - пожар на Солилима је скоро у потпуности локализован. У Коњевићима је један крак пожара локализован интервенцијом из ваздуха. Други крак пожара од Коњевића ка Видовом врху је још активан, али не угрожава становништво и објекте, а ваздухоплови ће наставити да дејствују у тој области до краја дана.

Украјински ваздухоплов (Украјина-АН 32П) је од 08:55х јутрос био активан у предјелу села Коњевићи и Пријевор. У поподневним часовима ће наставити са дјеловањем.
Швајцарски хеликоптер Супер Пума је од 08:20 х оперативан на Солилима, гдје ће наставити да дејствује до краја дана.
Два хрватска канадера су јутрос интервенисала у пограничном појасу око Дебелог бријега, а очекује се да ће поподне интервенисати на Луштици.
Два израелска авиона типа Аир Трацтор и два авиона Авио-хеликоптерске јединице МУП-а су током дана гасила пожар у општини Даниловград (Загарач).
Бугарски хеликоптер, који је претходног дана био ангажован на територији Подгорице, није имао интервенција током дана, али је у стању приправности и поступаће у складу са ситуацијом на терену у Главном граду.