Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Izvještaj o stanju požara u 18 časova

Datum objave: 19.07.2017 18:21 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U 18 časova stanje požara je sljedeće:

Opština Podgorica- aktivni su požari u Piperima, Kopilju, Seocama, Gornjim Mrkama

Opština Danilovgrad-aktivni požari su u Bandićima do Donjih Zagarača, Kupinovo i u Gornjim Zagaračima ali nema opasnosti po imanja i ljude ,

Opština Cetinje-aktivni požari su u Lastvi Čevskoj i na Markovini i približavaju se objektima a na Carevom Lazu je stavljen pod kontrol i nema ugroženih objekata i lica.

Opština Ulcinj
- nema aktivnih požara.

Opština Bar- nema aktivnih požara

Opština Budva- nema aktivnih požara
 
Opština Kotor- aktivan požar u mjestu Grabovac

U Opštinama Tivat i Herceg Novi - aktivni požari su Solila , Topliš, Grabovac,Zabrđe, Đuraševići, Plavi horizonti, Malta, Konjevići i Ravni vrh.

Ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8000 litara vode, sinoć je sletio na aerodrom u Tivtu u 20:37 i angažovan je u ranim jutarnjim časovima na gašenju pomenutih požara.
Švajcarski višenamjenski helikopter Super puma, čiji kapacitet je 2000 litara vode , stigao na tivatski aerodrom u 12:30h i uputio se u akciju gašenja na tromeđi Crne Gore , Hrvatske i BiH u 14:02.
U 15:00 časova na aerodromu u Podgorici stigao tim iz Bugarske sa helikopterom MI 17, kapaciteta 2000 litara vode i angažovan je na gašenju požara u mjestima Piperi i Kopilje , opština Podgorica.
U najavi su još dva protivpožarna aviona Air Tractor, kapaciteta 3000 litara vode, iz Izraela koji bi bili operativni sjutra.