Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Извјештај о стању пожара у 18 часова

Датум објаве: 19.07.2017 18:21 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


У 18 часова стање пожара је сљедеће:

Општина Подгорица- активни су пожари у Пиперима, Копиљу, Сеоцама, Горњим Мркама

Општина Даниловград-активни пожари су у Бандићима до Доњих Загарача, Купиново и у Горњим Загарачима али нема опасности по имања и људе ,

Општина Цетиње-активни пожари су у Ластви Чевској и на Марковини и приближавају се објектима а на Царевом Лазу је стављен под контрол и нема угрожених објеката и лица.

Општина Улцињ
- нема активних пожара.

Општина Бар- нема активних пожара

Општина Будва- нема активних пожара
 
Општина Котор- активан пожар у мјесту Грабовац

У Општинама Тиват и Херцег Нови - активни пожари су Солила , Топлиш, Грабовац,Забрђе, Ђурашевићи, Плави хоризонти, Малта, Коњевићи и Равни врх.

Украјински противпожарни авион АН 32П, чији је капацитет 8000 литара воде, синоћ је слетио на аеродром у Тивту у 20:37 и ангажован је у раним јутарњим часовима на гашењу поменутих пожара.
Швајцарски вишенамјенски хеликоптер Супер пума, чији капацитет је 2000 литара воде , стигао на тиватски аеродром у 12:30х и упутио се у акцију гашења на тромеђи Црне Горе , Хрватске и БиХ у 14:02.
У 15:00 часова на аеродрому у Подгорици стигао тим из Бугарске са хеликоптером МИ 17, капацитета 2000 литара воде и ангажован је на гашењу пожара у мјестима Пипери и Копиље , општина Подгорица.
У најави су још два противпожарна авиона Аир Трацтор, капацитета 3000 литара воде, из Израела који би били оперативни сјутра.