Manja slova Veća slova RSS
>

Akcija „Motocikl“

Datum objave: 05.04.2021 11:58 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Shodno planskim aktivnostima, imajući u vidu da se prethodnih dana dogodilo više saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti, saobraćajna policija je 2. aprila 2021. godine realizovala operativnu akciju „Motocikl“.


Cilj akcije je bio pojačana kontrola ove kategorije učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja.

Tokom realizacije akcije kontrolisano je 136 vozača motocikala. Zbog počinjenih prekršaja sankcionisana su 44 vozača motocikala, dok je u skladu sa zakonom isključeno iz saobraćaja njih 17.

Najčešći prekršaji koji su registrovani od strane saobraćajne policije bili su: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine.

Imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju koristimo priliku da još jednom apelujemo, kako na vozače motocikla, tako i na ostale učesnike u saobraćaju, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj i bezbjednost i ostalih učesnika u saobraćaju.

Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventive, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.