Мања слова Већа слова РСС
>

Ухапшена једна особа због кријумчарења цигарета

Датум објаве: 02.02.2021 14:33 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Припадници Центра безбједности Бар и Специјалног полицијског одјељења у сарадњи са службеницима Управе царина открили су случај кријумчарења и повреде царинског обиљежја. 

Полиција је ухапсила А.М. (42) из Пљеваља са пребивалиштем у Бару, оснивача и извршног директор „Цатwоод“ д.о.о. Бар због сумње да је у стицају извршио кривично дјело кријумчарење и кривично дјело скидање и повреда службеног печата и знака, док је против правног лица поднијета кривична пријава. 

А.М. је, како се сумња, наведено дјело извршио на начин што је од 27. октобра до 3. новембра 2020. у својству извршног директора, као одговорно лице у правном лицу „Цатwоод“ д.о.о. Бар, у намјери да за то правно лице оствари имовинску корист, из Царинске испоставе Слободна зона Бар избјегавајући мјере царинског надзора изнио 4.443 пакета разних врста цигарета. 

Припадници Царинске испоставе Слободна зона Бар су 4. новембра 2020. године спроводећи мјере царинског надзора, контролом складишта које користи наведено правно лице констатовали да нема царинске пломбе, те је контролом утврђено да претходно ускладиштених цигарета нема, када су обавијестили службенике Сектора за борбу против организованог криминала и корупције.

Ради ступања у посјед робе која је била предмет кријумчарења, А.М. је, сумња се, неовлашћено скинуо царинску пломбу, па користећи физичку помоћ за сада неидентификованих лица из складишта изнио цигарете, утоварио их у за сада неидентификована теретна возила којима су цигарете транспортоване у за сада непознатом правцу. 

Правно лице „Цатwоод“ д.о.о. Бар на основу свега наведеног је одговорно за дјела А.М. на основу члана 5 Закона о одговорности правних лица за кривична дјела.

Наведеним незаконитим радњама осумњичена лица су причинила материјалну штету буџету у укупном износу од 3.680.097 еура.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилшатву у Бару који је наложио да се А.М. лиши слободе због сумње да је у стицају извршио кривично дјело кријумчарење и кривично дјело скидање и повреда службеног печата и знака.