Manja slova Veća slova RSS
>

Donacija vrijedna 430.000 uručena juče graničnoj policiji

Donacija vrijedna 430.000 uručena juče graničnoj policiji
Datum objave: 26.11.2020 13:05 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Pomoćnik direktora za Sektor granične policije Vesko Damjanović juče je sa oficirom za vezu Savezne policije Njemačke Florian Wedekind potpisao Protokol o primopredaji donacije, u korist Sektora granične policije, opreme vrijedne oko 430.000 eura. Osim toga potpisan je još jedan Sporazum o donaciji vrijedan 90.900 eura. 

Uprava policijeProtokol o primopredaji donacije graničnoj policiji izvršen je na osnovu Sporazuma o donaciji potpisanog između Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova i izgradnju zajednice Savezne Republike Njemačke i Uprave policije koji je potpisan u prethodnom periodu a juče je izvršena i zvanična primopredaja opreme vrijedne oko 430.000 eura.

Donacija obuhvata deset motornih vozila marke „Mitsubishi L200“, zimske uniforme za posadu na plovilima i taktičke čizme. 

Predmet novog potpisanog Sporazuma o donaciji, koja će se realizovati u narednom periodu, je 40 lupa za provjeru dokumenata i dva mobilna MDS detektora otkucaja srca. Vrijednost ove donacije iznosi 90.900 eura. 

Donirana oprema i vozila će se koristiti u vršenju poslova nadzora državne granice na kopnu, moru i unutrašnjim vodama, operativnim poslovima i u graničnim provjerama u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštiti nepovredivosti granica Crne Gore.