Мања слова Већа слова РСС
>

Трилатерални договор о покретању заједничких истрага у борби против организованог криминала

Трилатерални договор о покретању заједничких истрага у борби против организованог криминала
Датум објаве: 27.11.2020 14:28 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Директор Управе полиције Веселин Вељовић и помоћник директора за Сектор за борбу против организованог криминала и корупције Зоран Лазовић су се данас, на инцијативу црногорске полиције састали са колегама из албанске и косовске полиције. 

Вељовић и Лазовић су се састали са Фатмиром Бајрамијем из Сектора за борбу против организованог криминала полиције Косова и са Тонином Воцајем, помоћником директора за Сектор криминалистичке полиције албанске полиције. 

Тема састанка је била конкретна сарадња у области борбе против организованог криминала. 

Директор Вељовић је снажно подржао континуитет партнерских односа са полицијским службама Албаније и Косова и изразио отвореност и спремност црногорске полиције да настави са развијањем квалитетних и професионалних односа.

Током разговора директор Вељовић је од представника албанске и косовске полиције затражио информацију о томе да ли располажу било каквим оперативним и конкретним сазнањима да било ком грађанину Црне Горе или носиоцу одговорних политичких функција пријети опасност од криминалних кланова и чланова организованих криминалних група са подручја Албаније и Косова, те да ли је црногорским грађанима или политичким лидерима безбједност на било који начин угрожена. 

Представници ових безбједносних служби Албаније и Косова јасно су потврдили да не постоје оперативна сазнања или конкретне информације о угрожености било ког црногорског грађанина или политичког лидера. 

Констатовани су значајни резултати у спречавању илегалног промета наркотика, спречавању свих облика прекограничног криминала, илегалних миграција и циљаних потрага у односу на извршиоце тешки кривичних дјела које потражују службе безбједности. 

Представници три полиције су разговарали о успјешно релазованим досадашњим акцијама и о покретању нових заједничких оперативних активности те је исказана пуна спремност да се обавјештајне информације које се тичу ефикасније борбе против организованих криминалних група размјењују на дневној основи. 

Помоћник директора Зоран Лазовић је заједно са својим сарадницима одржао оперативни састанак са представницима делегација албанске и косовске полиције гдје су договорени даљи кораци у реализацији заједничких операција које ће поспјешити ефикасније спровођење криминалистичких истрага тешког и организованог криминала на територијама ове три земље што ће свеукупно допринијети регионалној безбједности.