Manja slova Veća slova RSS
>

Veljović i Toudic Gaborit potpisali sporazum o donaciji

Veljović i Toudic Gaborit potpisali sporazum o donaciji
Datum objave: 14.09.2020 14:39 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave policije Veselin Veljović i ambasadorka Republike Francuske Christine Toudic Gaborit danas su potpisali Sporazum o donaciji. 

Republika Francuska ovim sporazumom donira Upravi policije sistem za balistički identifikaciju kao i obuku od strane eksperata za operativno korišćenje ovog sistema. Vrijednost ove donacije se procjenjuje na 220.000 eura. 

Potpisivanje ovog sporazuma potvrđuje tradicionalno dobre odnose Republike Francuske i Crne Gore. Francuska kao partner na putu ka evropskoj zajednici ovakvim i sličnim aktivnostim u kontinuitetu daje značajan doprinos integracionom procesu Crne Gore. 

„Donacija je potvrda partnerskih i prijateljskih odnosa službi bezbjednosti koji su se gradili u kontinuitetu na obostrano zadovoljstvo uz uvjerenje da će se saradnja u oblasti kriminalističkih istraživanja u narednom periodu dodatno unapređivati.“ – kazao je Veljović.

Ambasadorka je istakla da će Republika Francuska nastaviti da jača kapacitete crnogorske policije u oblasti forenzičkih vještačenja. Bezbjednost Evrope se ne završava na njenim granicama pa je saradnja službi za sprovođenja zakona u oblasti međunarodne policijske saradnje od ključnog značaja. 

Današnja donacija je dio podrške Republike Francuske koja će se sprovesti i nadalje doprinijeti u realizaciji obaveza u okviru procesu ispunjavanja preporuka Evropske komisije.