Manja slova Veća slova RSS
>

Krivična prijava protiv izvršnog direktora NVU „IN4S“ zbog utaje poreza i doprinosa

Datum objave: 15.07.2020 12:23 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Sektor kriminalističke policije je danas podnio krivičnu prijavu protiv G.R. (57) iz Podgorice, izvršnog direktora NVU „IN4S“ Podgorica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa. Osumnjičeni se tereti da je izvršenjem ovog krivičnog djela nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 59.503 eura. 

G.R. je ovo djelo, sumnja se, počinio na način što je kao osnivač, ovlašćeno i odgovorno lice u nevladinom udruženju „IN4S” iz Podgorice, izbjegavao plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima za 2018. godinu koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza. 

On u mjesečnoj PDV prijavi za septembar a kasnije i u završnom računu za 2018. godinu nije prikazao iznos od 240.000 eura a koji je prihodovao po osnovu pružanja usluga pravnom licu „M-tel” d.o.o iz Podgorice a koji iznos predstavlja osnov za obračun poreza na dobit NVU „IN4S”. 

G.R. je ovim krivičnim djelo, sumnja se, nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 41.652 eura po osnovu neplaćenog PDV-a za septembar i poreza na dobit za 2018. godinu u iznosu od 17.851 eura.