Manja slova Veća slova RSS
>

U Beranama pronađena marihuana i municija; dva lica lišena slobode

Datum objave: 15.07.2020 12:21 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju tzv. ulične prodaje opojnih droga na teritoriji Berana, u dvije koordinirane akcije izvršili zaplijene marihuane. 

Pregledom vozila kojim je upravljao P.B. (23) iz Berana policija je pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem marihuane ukupne težine od oko 56 grama. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se ovo lice liši slobode zbog osnovane sumnje da je počnio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Osim toga, policija je po nalogu nadležnog suda izvršila pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije koje koristi N.M. (20) iz Berana. Pretresima su pronađeni i oduzeti marihuna težine oko 114 grama, 12 komada municije kalibra 7,65mm, 15 baklji i petarde.

Po nalogu tužioca N.M. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.