Мања слова Већа слова РСС
>

Реаговање на саопштење МЦП: Управа полиције неће учествовати у свјесном кршењу мјера

Датум објаве: 22.06.2020 13:51 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Управа полиције неће учествовати у свјесном кршењу мјера Министарства здравља које су на снази, а које подсјећамо, у циљу спрјечавања ширења коронавируса прописују да највише 200 лица може присуствовати окупљањима. 

Митрополија црногорско – приморска оваквим неодговорним понашањем свјесно угрожава здравље грађана, будући да су занемарили чињеницу да је у Црној Гори присутан корона вирус и да је тренутно регистровано 38 обољелих од ове заразне болести. 

Вјерски скупови на којима је присутан број грађана преко броја који препоручују надлежне институције у борби против коронавируса, представљају велики ризик по здравље грађана.

Митрополија црногорско – приморска угрожава и безбједност саобраћаја и учесника у саобраћају. 

Организатори су јасно обавјештени да полиција неће обезбјеђивати окупљања којима се крше мјере и немају основ да оптужују Управу полиције за угрожавање дјеце. Потписницима пријава јавних окупљања је предочено да су, уколико на окупљањима буде присутан већи број грађана од дозвољеног, у обавези да прекину јавно окупљање и позову грађане да се мирно разиђу. 

Сва одговорна лица ће бити сходно закону кривично и прекршајно процесуирана. 

Управа полиције неће учествовати у кршењу мјера а Митрополија црногорско – приморска као организатор преузима ризик и одговорност за све могуће посљедице.