Мања слова Већа слова РСС
>

Полиција ухапсила 48 возача

Датум објаве: 15.06.2020 13:07 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


У протекла три дана, службеници саобраћајне полиције су сходно Закону о безбједности саобраћаја на путевима, због почињених прекршаја лишили слободе 48 лица.

Имајући у виду да се ради о најтежим прекршајима као што су прекорачење прописане брзине, присуство алкохола у организму, не заустављање на знак полицијског службеника, којима возачи угрожавају своје или животе других учесника у саобраћају, те да бројни апели Управе полиције, као и високе прописане казне Законом о безбједности саобраћаја на путевима, на одређени број возача и даље не утичу, овај податак и те тако забрињава.

Још једном апелујемо на возаче да вожњу прилагоде условима и стању на путевима, те да одговорним понашањем, поштујући саобраћајне прописе, допринесу личној и безбједности осталих учесника у саобраћају.

Службеници саобраћајне полиције ће наставити, у складу са законом, првенствено кроз превентивне активности и повећано присуство на најфреквентнијин саобраћајницама, али и појачаним контролама, са посебним акцентом на контролу починилаца најтежих прекршаја, да утичу на понашање возача и допринесу несметаном и безбједном одвијању друмског саобраћаја.