Manja slova Veća slova RSS
>

Veljović i Božović: Policije dvije države saradnju temelje na povjerenju i konkretnim akcijama

Veljović i Božović: Policije dvije države saradnju temelje na povjerenju i konkretnim akcijama
Datum objave: 20.05.2020 13:19 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave policije Veselin Veljović danas se sastao sa ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem. 

Crnogorska policija otvoreno i o svim sadržajima sarađuje sa policijom Republike Srbije u borbi protiv svih oblika kriminala posebno u borbi protiv organizovanog kriminala – istakao je Veljović i dodao da kontinuirano dobra saradnja u istragama najtežih krivičnih djela daje konkretne rezultate i da se razmjena podataka ostvaruje u realnom vremenu. 

Između policija dvije države postoji odnos povjerenja i partnerstva, zajednički je ocjenjeno na sastanku, a ovaj odnos je primjer odlične regionalne policijske saradnje. 

Direktor Veljović je ambasadora upoznao sa izuzetnim rezultatima postignutim u oblasti međunarodne policijske saradnje koja je rezultirala velikim zaplijenama opojnih droga. 

Božović je ocjenio da Uprava policije obavlja vrlo težak i odgovoran posao u očuvanju mira i stabilnosti, prepoznao profesionalnost crnogorske policije i visok stepen odgovornosti u postupanju i kada je konzularna saradnja Republike Srbije i Crne Gore u pitanju. 

Sagovornici su pohvalili rad graničnih policija obje države.