Мања слова Већа слова РСС
>

У Будви ухапшено шест малољетника због кривичних дјела из имовинских деликата и непоступања по здравственим прописима

Датум објаве: 30.04.2020 12:44 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Будванска полиција је лишила слободе седам лица, од којих шест малољетника, због сумње да су извршили кривична дјела тешка крађа, тешка крађа путем помагања и подстрекавања, као и кривична дјела непоступање по здравственим прописима за спрјечавање опасне заразне болести.

Сумња се да су се у стану код М.К. (36) окупљала малољетна лица Д.И. (17), Л.Ј. (16), Р.С. (15), С.К. (16), Б.И. (14) и С.К. (14), а супротно изреченим мјерама за спрјечавање ширења новог коронавируса.

Такође се сумња да су Д.И., Л.Ј., Р.С. и С.К. (16) одлазили из тога објекта и извршавали кривична дјела из имовинског криминалитета, а потом се враћали у исти стан гдје су дијелили отуђене предмете.

Против М.К. поднијета је кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело тешка крађа путем помагања и он је лишен слободе.

Сумња се да је кривично дјело тешка крађа путем подстрекавања извршио малољетни Д.И. и против њега је поднијета кривична пријава уз коју је приведен надлежном тужиоцу.

Такође, поднијете су кривичне пријаве и лишени су слободе Л.Ј., Р.С. и С.К. (16) због сумње да су извршили кривично дјело тешка крађа, као и два кривична дјела ситна крађа у продуженом трајању на штету малопродајних трговинских објеката у Будви.

Осим тога, будући да су се у стану са извршиоцима горе наведених кривичних дјела налазили и С.К. (14) и Б.И., против њих је поднијета кривична пријава због сумње да су извршили кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.