Мања слова Већа слова РСС
>

Лишен слободе осумњичени за активирање експлозивне направе у Никшићу

Датум објаве: 30.04.2020 12:41 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Никшићка полиција је расвијетлила активирање експлозивне направе у дворишту куће Р.Р. (60) из Никшића. Због сумње да је починио кривично дјело изазивање опште опасности и кривично дјело недозвољно држање оружја и експлозивних материја полиција је лишила слободе Н.Р. (22) из Никшића.

Осумњичени Н.Р. је, како се сумња, 30. марта 2020. године око 21,00 час активирао експлозивну направу у дворишту куће Р.Р. којом приликом је наступила материјална штета на фасади куће. 

Полиција је извршила увиђај и са лица мјеста изузела материјалне трагове од експлозивне направе и они су вјештачени у Форензичком центру. 

Након спроведених вјештачења државни тужилац у Основном државном тужилашатву је извршио правну квалификацију догађаја. 

Низом полицијско – тужилачких активности идентификован је и лишен слободе осумњичени.Током криминалистичке обраде прикупљени су материјални докази који упућују на основану сумњу да је Н.Р. активирао наведену експлозивну направу након чега се дао у бјекство. 

Након саслушања, државни тужилац је за осумњиченог донио рјешење о задржавању у службеним просторијама Управе полиције до привода надлежном судији за истрагу.