Manja slova Veća slova RSS
>

Zbog incidenta u Skupštini Crne Gore lišena slobode tri poslanika

Datum objave: 27.12.2019 12:14 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Policija je tokom noći postupala u skladu sa zakonom i primijenila sredstva prinude u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

Nakon incidenta u Skupštini Crne Gore, a na zahtjev predsjedavajućeg Parlamenta za intervenciju policije usljed eskalacije dešavanja u plenarnoj sali, u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica su privedena 22 lica, od kojih je 17 poslanika Demokratskog fronta.

U prostorijama Skupštine policija je izvršila uviđaj i izuzela tragove sa lica mjesta i konstatovala oštećenja na inventaru.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je nakon ocjene dokaza naložio da se slobode liše Milun Zogović zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i Andrija Mandić i Milan Knežević zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Ova lica će biti privedena nadležnom tužiocu uz krivične prijave.

Protiv ostalih privedenih lica biće pokrenuti prekršajni postupci zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Policija će narednih dana pratiti aktuelna dešavanja i postupati efikasno u skladu sa zakonskim ovlašćenjima u interesu bezbjednosti svih građana.