Manja slova Veća slova RSS
>

Rožaje: Policija u kratkom roku rasvijetila slučaj; osumnjičena za teško ubistvo na štetu dvije osobe lišena slobode

Datum objave: 08.04.2019 11:31 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Rožaje u kratkom roku su rasvijetlili događaj u kojem su jutros u selu Besnik – Opština Rožaje, u porodičnoj kući, od dejstva požara smrtno stradali S.M. (61) i njegova nevjenčana supruga S.M. (45). Policijski službenici došli su operativnim putem do sumnje da je požar podmetnut. Zbog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu ova dva lica, slobode je lišena S.M. (55).

Naime, Dežurna služba OB Rožaje je jutros oko 06,15 časova obaviještena da je došlo do požara na porodičnoj kući u kojoj žive S.M. (61) i S.M. (45). Policijski službenici su upućeni na lice mjesta. Konstatovali su da se unutra nalaze dva beživotna tijela.

Obaviješteni su državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Policijski službenici ubrzo su došli do saznanja da je požar podmetnut, kao i do sumnje da je požar podmetnula S.M. (55).

Službenici OB Rožaje su, preduzimajući operativne mjere i radnje, došli do saznanja da se S.M. (55) autobusom uputila ka Podgorici. Službenici OB Kolašin su, na zahtjev službenika OB Rožaje, zaustavili autubus na području Kolašina i lišili slobode S.M.

Kriminalistička obrada i dosadašnje policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je S.M. (55) požar podmetnula na način što je jutros, noseći bidon sa benzinom, došla do porodične kuće u kojoj je S.M. (61) živio sa S.M. (45), a zatim je ušla u kuću kroz prozor na kupatilu i polila benzinom prostoriju u kojoj su spavali S.M. i S.M. i potom izazvala požar nakon čega je pobjegla.

Na licu mjesta se vrši uviđaj kojim rukovodi državni tužilac u VDT u Bijelom Polju.

Beživotna tijela S.M. (61) i S.M. (45) biće upućena na Odjeljenje sudske patologije KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije.

Službenici OB Rožaje će osumnjičenu S.M. (55) u zakonskom roku privesti državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno krivično djelo.