Manja slova Veća slova RSS
>

Podgorica: Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja u kojem je 12-togodišnja djevojčica u Podgorici zadobila povredu od zalutalog metka

Datum objave: 16.10.2018 15:08 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Povodom interesovanja više medija za događaj od juče kada je 12-togodišnja djevojčica u Podgorici zadobila povredu od, kako se sumnja, zalutalog metka, obavještavamo vas sljedeće:

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica, od momenta prijavljivanja događaja, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja u kojem je djevojčica zadobila povredu od, kako se sumnja, zalutalog metka. Do sada su, na navedene okolnosti, od više lica uzete izjave u policijskim prostorijama. Predmeti i tragovi izuzeti sa lica mjesta upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja.

Događaj se desio juče, 15.10.2018. godine, u naselju Masline u Podgorici, na prostoru u blizini Mjesne zajednice. 

Povrijeđena djevojčica je medicinski zbrinuta. Informacije kojima raspolažemo, a koje smo dobili u komunikaciji sa medicinskim osobljem Kliničkog centra, govore da povrijeđena djevojčica nije životno ugrožena i da je stabilnih vitalnih parametara.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti radi vještačenja. Takođe policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u cilju provjera u vezi sa mogućim šenlučenjem na ovom prostoru. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

Policija u komunikaciji sa tužiocem intenzivno radi na identifikovanju počinioca ovog djela. 

Službenici Uprave policije su pojačali aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, tako da su od početka ove godine do 01. oktobra ostvarili veoma dobre rezultate. Za devet mjeseci ove godine policijski službenici ukupno su oduzeli 778 komada oružja, od čega 413 vatrenog. Od ukupnog broja oduzetog vatrenog oružja za devet mjeseci ove godine (413), u ilegalnom posjedu bilo je 233 komada oružja.