Мања слова Већа слова РСС
>

Интерпол: Реализовани екстрадиција и трансфер из Србије у Црну Гору

Датум објаве: 30.10.2014 17:23 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници НЦБ Интерпол Подгорица реализовали су екстрадицију једног и трансфер такође једног лица из Републике Србије у Црну Гору.

Екстрадиран је Дражан Стевовић (42) из Жабљака, држављанин Црне Горе. Он се потраживао међународном потјерницом НЦБ Интерпол Подгорица ради привођења на наставак издржавања казне затвора у трајању од пет година и шест мјесеци, на коју је осуђен пресудом Врховног суда Црне Горе из 2001. године због кривичних дјела разбојништво и разбојничка крађа, као и због издржавања казне затвора у трајању од двије године на коју је осуђен пресудом Основног суда у Бару из 2008. године због кривичног дјела фалсификовање новца.

Трансферисан је Александар Гачевић (45) из Мојковца, држављанин Црне Горе. Трансфер Гачевића реализован је по његовој молби коју су уважили надлежни органи у нашој држави, ради издржавања преосталог дијела казне затвора у Црној Гори. Он је на јединствену казну затвора у трајању од 10 година осуђен пресудом Посебног одјељења Вишег суда у Београду из 2010. године, којом је обухваћена и пресуда Окружног суда у Смедереву, а која је призната пресудом Вишег суда у Бијелом Пољу из 2014. године, због кривичних дјела злочиначко удруживање, фалсификовање новца и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.