Мања слова Већа слова РСС
>

Интерпол: Трансфер осуђеног лица из Велике Британије у Црну Гору

Датум објаве: 09.10.2014 12:38 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници НЦБ Интерпол Подгорица реализовали су јуче из Велике Британије у Црну Гору трансфер осуђеног лица, држављанина Црне Горе, Зорана Дрешића (40) из Бара.

Наиме, поступајући по молби за трансфер осуђеног лица Зорана Дрешића да издржавање преосталог дијела изречене казне затвора на коју је осуђен у Великој Британији настави у нашој земљи, Виши суд у Подгорици донио је пресуду којом је ова молба уважена и којом је ово лице, сходно наведеном, осуђено на јединствену казну затвора у трајању од 16 година и шест мјесеци затвора.

Он је, наиме, пресудом Вишег суда у Подгорици осуђен на казну затвора у трајању од 16 година и шест мјесеци за кривична дјела стварање криминалне организације, неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и фалсификовање исправе из КЗ Црне Горе, а која су почињена у Великој Британији.

Дрешић је претходно, с тим у вези, у Великој Британији осуђен од стране Краљевског суда у Кингстону због тога што је заједно са четири лица неовлашћено избјегао забрану увоза контролисане дроге А класе – 202 килограма праха који садржи кокаин хидрохлорид, као и због посједовања фалсификованог документа, чиме је, сходно законима Велике Британије, утврђено да је извршио кривична дјела завјера и посједовање лажних исправа.

Осим наведеног, За Дрешићем постоји и наредба за издавање потјернице Вишег суда у Подгорици ради принудног довођења оптуженог, против којег је подигнута оптужница у септембру 1995. године, због кривичног дјела почињеног на територији наше државе.

Дрешић је, након преузимања, спроведен у Завод да извршење кривичних санкција. Трансфер осуђеног лица реализован је уз подршку Посебне јединице полиције.