Мања слова Већа слова РСС
>

Интерпол: Реализоване четири екстрадиције и један трансфер

Датум објаве: 03.10.2014 11:41 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници НЦБ Интерпол Подгорица су у претходних неколико дана реализовали екстрадиције четири лица која су лишена слободе по међународним потјерницама и један трансфер осуђеног лица. Од четири екстрадирана лица два су екстрадирана у Србију, док су два из Србије и СР Њемачке екстрадирана у Црну Гору. Трансфер осуђеног лица извршен је из Србије у нашу државу.

Тако је из Црне Горе у Србију, 01. октобра 2014. године, екстрадиран Мирослав Дикић (30), држављанин Србије из Новог Сада. НЦБ Интерпол Београд је потраживао Дикића ради упућивања на издржавање казне затвора у трајању од двије године, због почињеног кривичног дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из КЗ Републике Србије.

Из Црне Горе у Србију је дан раније, 30. септембра 2014. године, екстрадиран држављанин Србије, Б.Б. (55), рођен у Подујеву. Он се потраживао међународном потјерницом НЦБ Интерпол Београд ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води пред Основним судом у Прокупљу, због основане сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају из КЗ Р Србије.

Из Србије у Црну Гору је, 01. октобра, екстрадиран Зоран Пајовић (37) из Подгорице. Он се потраживао међународном потјерницом НЦБ Интерпол Подгорица ради извршења правоснажне пресуде Основног суда у Бару, којом је осуђен на казну затвора у трајању од девет мјесеци због кривичног дјела крађа у саизвршилаштву из КЗ Црне Горе.

Истог дана из СР Њемачке у Црну Гору екстрадиран је К.А. (24), држављанин Црне Горе из Берана. НЦБ Интерпол Подгорица је потраживао К.А. ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води пред Вишим судом у Бијелом Пољу, по оптужници Вишег државног тужилашства у Бијелом Пољу подигнутој у новембру 2012. године због кривичног дјела убиство у саизвршилаштву из КЗ Црне Горе.

Из Србије у нашу државу је, такође 01. октобра, извршен и трансфер осуђеног лица, Владана Булатовића (38) из Подгорице, држављанина Црне Горе. Наиме, Виши суд у Подгорици је, поступајући по молби Булатовића да издржавање казне затвора на коју је осуђен у Србији настави у нашој држави, донио пресуду којом је ова молба уважена и којом је ово лице, сходно наведеном, осуђено на јединствену казну затвора у трајању од осам година и шест мјесеци. 

Ових пет активности реализовано је уз подршку Посебне јединице полиције.