Мања слова Већа слова РСС
>

Интерпол: Један лишен слободе у Србији, други у Црној Гори

Датум објаве: 03.09.2014 17:21 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Дирекције полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије су, поступајући по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица, лишили слободе једно лице, док су службеници Управе полиције МУП-а Црне Горе поступајући по потјерници НЦБ Интерпол Београд лишили слободе једно лице које се такође међународно потражује.

Наиме, службеници полиције Србије су, 01. септембра 2014. године, поступајући по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица, лишили слободе држављанина Црне Горе, Ј.К. (29) из Подгорице. Ово лице се потражује ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води пред Вишим судом у Подгорици због основане сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају из КЗ Црне Горе. Основано се сумња да је Ј.К. у децембру 2013. године у Зети покушао да лиши живота Р.Д. на начин што је у његовом правцу из ватреног оружја – пиштоља испалио четири метка, који су погодили оштећеног нанијевши му тешке тјелесне повреде.

Службеници Одјељења граничне безбједности Никшић су дан раније, 31. августа 2014. године, на граничном прелазу Шћепан Поље, поступајући по потјерници НЦБ Интерпол Београд, приликом покушаја уласка на нашу територију, лишили слободе И.Б. (25), рођеног у Лозници, држављанина Републике Србије и Босне и Херцеговине. Ово лице се потражује ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води пред Основним судом у Шапцу због основане сумње да је починио продужено кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из КЗ Републике Србије. И.Б. је приведен судији за истрагу Вишег суда из Подгорици, који му је одредио екстрадициони притвор.

Слиједе контакти надлежних органа двије државе ради изручења поменутих лица.