Manja slova Veća slova RSS
>

Na GP Dobrakovo lišena slobode dva lica za kojima su raspisane međunarodne potjernice

Datum objave: 19.06.2014 16:10 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su, juče 18. juna 2014. godine, na graničnom prelazu (GP) Dobrakovo, na ulazu u Crnu Goru, lišili slobode M.M. (67) rođenog u Osijeku za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Zagreb. Istoga dana takođe na GP Dobrakovo, službenici OGB Bijelo Polje su lišili slobode E.Dž. (52) rođenog u Beogradu za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Rim.

M.M. se potražuje po naredbi nadležnog suda u Republici Hrvatskoj u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz KZ Republike Hrvatske.

E.Dž. se potražuje po naredbi nadležnog suda u Republici Italiji radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo, otmica i pljačka .